Pekara Toma d.o.o. -
POČETNA
O PEKARI TOMA
NOVOSTI
KETERING
KVALITET
ZAPOSLENJE
VELEPRODAJA
PRESS
LOKACIJE
KONTAKT

18.05.2017.

NOVA PEKARA TOMA U PANČEVU

Od danas možete uživati u dobro poznatim ukusima, uvek svežem pecivu, kao i u besplatnom internetu u Pančevu! Nalazimo se u ulici Miloša Obrenovića 12, u Aviv Parku. Dobro nam došli!

26.05.2016.

TORTE - II deo

U svim nasim objektima nudimo veliki izbor torti, savrsenog ukusa, koji najvise podsecaju na mamine, od pravih domacih sastojaka, bilo da su u pitanju vocne ili cokoladne. Pri tom , nasa poslasticarka Vesna ima carobnu mastu, tako da je svaka torta njeno malo remek delo, bilo da je u pitanju maketa pravog dvorca koji je posluzio kao inpiracija dvora u Diznilendu, junaci iz crtanih filmova, poklon torte za voljene, godisnjice, jubileje, svdbe, ili jednostavno one znacajne momente koji su dragoceni iz samo nama znanih razloga…

Ovo su samo neke od torti koje je nasa Vesna osmislila, a ako Vi imate neku svoju ideju ona je tu da je sprovede u delo.

28.03.2016.

TORTE

U svim nasim objektima nudimo veliki izbor torti, savrsenog ukusa, koji najvise podsecaju na mamine, od pravih domacih sastojaka, bilo da su u pitanju vocne ili cokoladne. Pri tom , nasa poslasticarka Vesna ima carobnu mastu, tako da je svaka torta njeno malo remek delo, bilo da je u pitanju maketa pravog dvorca koji je posluzio kao inpiracija dvora u Diznilendu, junaci iz crtanih filmova, poklon torte za voljene, godisnjice, jubileje, svdbe, ili jednostavno one znacajne momente koji su dragoceni iz samo nama znanih razloga…

Ovo su samo neke od torti koje je nasa Vesna osmislila, a ako Vi imate neku svoju ideju ona je tu da je sprovede u delo.

25.02.2016.

PEKARSKA SLAVA

Slave, dani posebni za porodice, svečani, ispunjeni ljubavlju i zahvalnošću Sveću kojem su posvećene.

31. januar, Sv. Atanasije, dan kada pekari slave svog zaštitnika. Tog dana su svi zajedno, i tačno u podne se celiva ikona Sv. Atanasija u Sabornoj crkvi, izabrani domaćin, kum donosi slavski kolač, sveštenik vodi službu dok u pozadini Crkveni hor daje uzvišeniju notu čitavom činu.

Ove godine pekara Toma, tj treća generacija porodice Miljković, Tomislav Miljković je bio domaćin slave. Najlepši nacin da se obelezi 50. Godina kako je njegov deda krenuo i utro put generacijama koje će zavoleti pekarski zanat.

Nažalost, velikog majstora Tome nije bilo među nama, ali njegova senka I njegov duh su bili tu u trenutku kada se Slavski kolač okretao, I dok je čitana molitva. Kolač je bio još topao, I u okretanju su dlanovi starih pekara osećali svu iskonsku moć hleba I povezanost njihovih duša I dela sa čudotvornom moći brašna I vode koju je Sveti Atanasije štitio svojim svetim plaštom.

Domaćin Slave predaje domaćinu sledeće slave parče kolača I tako stvara neraskidivu sponu vremena, ljudi I običaja.

U toku službe se svi pomolimo za zdravlje, napredak u poslu ali se ne zaborave ni imena naših predaka koji su tradiciju pekarskog zanata započeli.

I dok užurbano pratimo novosti, modernizaciju, dok nam nove generacije donose svežinu ideja I načina rada, Sveti Atanasije tog 31. Januara na glavnom postolju u Sabornoj crkvi natera nas da zastanemo, pomolimo se, celivamo ga I jos jednom shvatimo da je posao kojim se bavimo, dar od Boga koji nas je negde prepoznao I izabrao baš nas. Velika odgovornost čija težina nadahnjuje.

18.02.2016.

POGAČICE SA ČVARCIMA

Još jedan ponedeljak. Krećem od našeg objekta na Crvenom krstu. Napolju februarski mraz udružen sa košavom a unutra zamagljeni izlozi od pare tek ispečenog vrućeg peciva. Prodavačice su užurbane da postave sve te proizvode na plehove, poređaju u vitrine, kako bi svojim oblikom, bojom, vrstom, sastavom koketirali sa kupcima, dopali se neki na prvi pogled i ispunili svoju svrhu.

Ni ja ne ostajem imuna na te mirise, i dok gledam šta bih ovog jutra izabrala za doručak, nekako do mene dolazi pleh sa tek ispečenim pogačicama sa čvarcima. U poplavi francuskih, italijanskih, „zdravih“ i ostalih peciva nekako su stare, dobre pogačice sa čvarcima ostale u zapećku, i samo ih se seti neki sedi gospodin, ili vremešna baka koji znaju da taj specificni, starinski ukus ne moze da se meri ni sa jednim od gore navedenih, a meni navire sećanje vezano za njih i deda Tomu, starog majstora koji je bio poznat u gradu između ostalog i po njima...

Svake nedelje je deda Toma svojim starim varburgom sa prikolicom odlazio kod domaćina blizu Šapca i otud u dva ogromna bureta doterivao čvarke za proizvodnju. U tome ne bi bilo ništa čudno osim činjenice da je on sve to obavljao sam, uključujući i istovaranje ta dva ogromna bureta. Parkirao bi se ispred pekare u Beogradskoj ulici, i na moje prvi put zaprepašćenje sa, specijalnim metodama obrtanja tih burića, skidao ih sa kola, peo uz dva stepenika, kotrljao do radionica... Nije da nije bilo nikoga da mu pomogne ali je on bio sigurniji sam, i imala sam osećaj kao da se sa poštovanjem odnosi prema tom poslu, i da je tu dolazila do izražaja sva njegova gorstacka snaga.

Proizvedene pogačice, i čvarci u njoj su se tako dopadale mušterijama, da je vrlo brzo zaliha bila potrošena, a deda Toma ponovo u Šabac, i sve ispočetka.

Danas je dopremanje robe mnogo savremenije, magacini su krcati drugom robom, ali pogačice sa čvarcima i dalje svojim jedinstvenim ukusom kao da obrću ciklične krugove onako sigurno i stameno kao što je to radio deda Toma.

Mozda su u zapećku, ali kada se probaju, jos onako vruće...

31.12.2014.

RADNO VREME 31.12.2014.- 07.01.2015.

Slavija: 31.12.2014. 5-16

01.01.2015. neradan dan

02.01.2015. 5-15

03.01.2015. 5-14

04.01.2015. neradan dan

05.01.2015. 5-20

06.01.2015. 5-16

07.01.2015. neradan dan

Kolarčeva: non-stop

Crveni krst: 31.12.2014. 6-20

01.01.2015. neradan dan

02-05.2015. 6-22

06.01.2015. 6-20

07.01.2015. neradan dan

Višnjica: 31.12.2014. 6-15

01.01.2015. neradan dan

02-05.2015. 6-15

06.01.2015. 6-15

07.01.2015. neradan dan

Zemun: 31.12.2014. 6-18

01.01.2015. neradan dan

02-05.2015. 6-20

06.01.2015. 6-18

07.01.2015. neradan dan

Super Vero: 31.12.2014.-7.30-20.00h

01.01.2015.-neradni dan

02.01.2015.-7.30-22.00h

06.01.2015.-7.30-19.00

07.01.2015.-neradni dan

Objekti koji se nalaze u Školama neće raditi.

10.11.2014.

USKORO NOVE VRSTE HLEBA BEZ E BROJEVA

Nas tim tehnologa koji radi na unapredjenju proizvodnje i pracenju trendova koji podrazumevaju zdrav odnos prema ishrani, u ovom slucaju namirnice koja je kod nas jedna od najzastupljenijih hleba, posetio je na poziv renomiranog i jednog od najznacajnijih nasih partnera u ovoj oblasti, kompaniju „Ireks“.

Seminar je odrzan u komunikacijskom centru IREKS AROMA – Jastrebarsko 05.11.2014.g

Seminar je vodio dipl.ing. Mioslav Matasic

Tema seminara: hlebovi bez E brojeva

Kako je sa unapredjenjem tehnoligije i sve veci broj namirnica koje u sebi sadrze veliki procenat aditiva tj E – brojeva koji su dokazano stetni po ljudsko zdravlje, ovaj program je poseban zbog cinjenice da je sastav hleba baziran iskljucivo na prirodnim sastojcima, to su prirodno kisela testa, slicna onim koja su se mesila na ognjistima te stoga i oblikom, ukusom i bojom podsecaju na iste.

1. Domaci hleb, suvo psenicni kiselo testo u kalupu

2. Naturin, razeni mesani sa 60% razi

3. Zlatni kukuruzni

4. Hleb pod pekom

5. Mesani razeni hleb sa 3o% razi

Kako smo bili u prilici da se uverimo da svi od gore navedenih proizvoda imaju neverovatno dobar ukus, hrskavost korice, mekocu i kompakntnost gotovog proizvoda bez mrvljenja, potrudicemo se da se isti sto pre nadju u nasim objektima kako bi i Vi bili u prilici da se uverite da i danas u expanziji novih proizvoda, mi zajedno sa nasim partnerima brinemo pre svega o potrosacu i njegovom zdravlju a tek onda o industriji i ambalazi koja je privlacna samo na oko.

31.10.2014.

TOMIN ĐEVREK

Nedavno sam prolazila pored jednog od po meni najlepših hotela Square Nine na Studenskom trgu i setila se divne, životne priče našeg osnivača Tome Miljkovića čija je pekara bila upravo na tom mestu. Te davne 1966. godine sa svojom suprugom više nego skromnih materijalnih mogućnosti, ali pun radne energije i želje da beogradskim kupcima pruži autentičnu ponudu domaćih peciva, postavio je jednu vitrinu u kojoj se odmah na startu izdvojio proizvod koji je do danas ostao njegov zaštitni znak ,a to je đevrek, ili još tačnije Tomin đevrek. Krenuo je skromno sa svega par desetina dnevno a onda se desilo čudo, studenti koji su shodno lokaciji bili većina mušterija krenuli su stidljivo i oprezno da probaju te čudesne, rumene kolutove posute prepečenim susamom. Njihova jednostavnost, lakoća i tradicija osvojili su ih i vrlo brzo ispred skromne Tomine pekare u pauzama predavanja, pravili su se dugački redovi svih onih koji su žurno ostavljali novac i uzimali đevreke koji su se jos pušili. I tako od jutra do mraka na zadovoljstvo i Tome i studenata.

Stare pekare na Studenskom trgu već odavno nema, studenti već uveliko imaju svoje studente a Tomin đevrek je i dalje naš zaštitni znak, kolut koji se gricka u prolazu i čuva autentičnu recepturu koju je deda Tomi preneo jedan od starih majstora a ovaj opet svojim unucima i tako u krug, đevrekov krug.

17.10.2014.

MON MACARONS

Ovoga puta želim da sa Vama podelim svoju očaranost ulaskom u čarobni svet šarenih, neodoljivih kolačića. Obilazeći svoje studente u Londonu, prtljag je uvek bio pun našeg peciva, kolača i pita koji su bili divna, topla veza sa njihovim domom. Sećam se prvi put smo otišli na kafu u „Laduree“ kafe restoran i to je bila ljubav na prvi pogled. Staklene, divno stilizovane police sa redovima divnih pastelnih boja, kolačića koji su ušuškano stajali na postoljima ističući svu njihovu lepotu. A onda savršeno poslagane kutijice koje kao da su došle iz neke bajke. Naručila sam kafu i macaron i moje oduševljenje ukusom tog penastog, aromatičnog kolačića je bio takav da do dan danas ništa lepše nisam mogla da zamislim. Prošlo je nekoliko godina, i sa jednog putovanja moja ćerka mi je donela divnu pastelnu kutijicu, otvorila sam je i u nežno roze papiru ugledala moje omiljene macaron kolačiće, malo je reći da sam bila oduševljena...

Ideja je tog trenutka zaživela, zašto ti divni kolači ne bi mogli da postanu deo našeg programa. Krenuli smo u istraživanje i prilogođavanje našem tržištu, rezultat svega su naše vitrine sa vatrometom boja mon macaronsa.

Probajte, sigurno ćete osetiti ukus koji se ne zaboravlja,

francuski otmen a opet naš,

08.10.2014.

PEKARA TOMA U SUPER VERU ŽARKOVO

U okviru novog Super Vera na adresi Ace Joksimovića 2b otvorena je još jedna Pekara Toma!

08.10.2014.

BABA ZLATIN KOLAČ

Neverovatna je moc uspomena koja nam neke drage ljude iznova vraca dodirima I osmesima po kojima ih pamtimo a nekako kada smo deca ono vredno sto se tada ureze ostaje postojano za ceo zivot. Jedna od takvih dragih osoba je nasa Baba Zlata. Secam se mirisa njene kuhinje, svi su bili posebni I zacinjeni bojama godisnjih doba koje je donosila sa Kaleniceve pijace u svojoj pletenoj, staroj korp., Ipak bih izdvojila jedan poseban miris, nastajao bi onda kada je prolece prolazilo a leto tek kretalo da zri zajedno sa bordocrvenim visnjama koje su stajale na tezgama I zavrsavale u baba Zlatinoj korpi. A onda visnje u kuhinji sa kapljicama vode cekale su dok je ona u plehanoj vangli na tufne mutila sveza jaja, posebno zumanca sa secerom, pa onda ulje, mleko koje je ujutru donosio mlekar, onda male kafene soljice sa kojima je merila brasno, sne od belanaca I na kraju one visnje koje su kraljevski crveno davale aromu citavom kolacu. Vracala sam se iZ skole bas u vreme kada se kolac pekao, I preskacuci stepenike dolazila kada je baba Zlata sipala sneznobeli prah secer pomesan sa vanilom.

Baba Zlate veg dugo nema, u crvenoj vangli sa tufnama stoji posadnjena njena omiljena muskatla a njen ukusni kolac sa visnjama ponosno stoji na nasim pekarskim policama, Svaki put kada prst kupca krene ka kolacu, sa osmehom u sebi pomislim kako bi baba Zlata prokomentarisala kako joj bas danas nije bas kao inace a u stvari je savrsen, samo od nas ocekuje pohvalu…

Ocekujemo Vas, Baba Zlatin kolac je na tacnama, isti onakav kao iz njene kuhinje.

29.09.2014.

JESENJA AKCIJA U PEKARI TOMA U KOLARČEVOJ

- 1+1=3 - Pica sendvič šunka+jogurt(čaša)+čupavac: 160,00 din

- 1+1=3 - Šumadijski sendvič+Coca-Cola(0,5L)+Bakin kolač: 200,00 din

- Kroasan šunka+jogurt(čaša): 100,00 din

- Tamni klasik+jogurt(čaša): 130,00 din

- Krofna+Next(0,33L): 100,00 din

- Pogačica čvarci+jogurt(čaša): 60,00 din

- Pizza rosa+limenka: 150,00 din

- Pizza rosa+Coca-Cola(0,5L): 150,00 din

- Pizza vulkan+Coca-Cola(0,5L): 180,00 din

- Pizza chilli+Coca-Cola(0,5L): 170,00 din

- Savijača sir(200g)+jogurt(čaša): 100,00 din

26.09.2014.

PRIČA O PORODICNOM HLEBU

Nekada su naše porodice bile zajednice od desetak i više članova, seda glava je bio domaćin koga su svi slušali i koji se brinuo da za svakog člana bude dovoljno hleba. Zato su se ognjišta ložila i na patosu se pušio ogroman, svež hleb, sa raspuklim hrskavim koricama. Majke su ga uvijale u vlažne krpe kako bi srce hleba bilo jos mekše, a onda su ga dečije ruke dok se još pušio lomile I nosile dalje …

Danas su porodice mnogo manje ali naš PORODIČNI hleb je ostao isti kao nekada, veliki, raženi i peče se na patosu, jedina razlika je u tome što se danas seče na manje komade, što zavisi od onih sa kojima ga delimo…

Probajte ga, preporučite, ako Vam se dopadne onda lanac vremena, topline i ljubavi neće biti prekinut.

Za Vas ga mesimo sa dušom.

01.07.2014.

JULSKA AKCIJA U PEKARI TOMA NA CRVENOM KRSTU

- Pica Bianka i Coca-Cola: 150,00 din

- Pica Sendvić Šunka i Coca-Cola: 160,00 din

01.06.2014.

AKTUELNE AKCIJE U PEKARI TOMA

Letnja akcija

U ove vrele letnje dane mi krećemo u akciju sa novim akcijama samo za vas!

Kroasan čokolada i Next jabuka: 110,00 din

Buhtla sa jogurtom: 80,00 din

Pašteta sir sa jogurtom: 70,00 din

Integralni tuna sendvič i Coca-Cola: 200,00 din

Vulkan pica i Coca-Cola: 180,00 din

Cezar salata i Coca-Cola: 270,00 din

Kulen sendvič i Coca-Cola: 220,00 din

Pica Čili i Coca-Cola: 170,00 din

Tost sendvič i Coca-Cola: 170,00 din

Đevrek sa jogurtom: 50,00 din

Rol viršla sa jogurtom: 100,00 din

Burek sir 250g sa jogurtom: 130,00 din

Burek meso 250g sa jogurtom: 130,00 din

Pohovana paprika i Coca-Cola: 180,00 din

Mafin Šumsko voće i Coca-Cola: 130,00 din

Pita Višnja i Coca-Cola: 90,00 din

Tortilja pikant i Coca-Cola: 180,00 din

Pica Rosa i Coca-Cola: 150,00 din

Uvijača sa jogurtom: 130,00 din

Pica sendvić i Coca-Cola: 160,00 din

Pileći baget i Coca-Cola: 190,00 din

07.12.2012.

PEKARA TOMA U SUPER VERU BRAĆE JERKOVIĆ

U okviru novog Super Vera na adresi Braće Jerković 114 otvoreno je još jedna Pekara Toma!

19.11.2012.

NOVA TOMINA PEKARA NA CRVENOM KRSTU

Na adresi Cara Nikolaja Drugog 88 otovrena je nova Tomina pekara. Prema rečima mnogih ovo je najlepša i najmodernija pekara koju Beograd danas ima. Otvaranjem ove pekare ustanovljen je novi koncept, koji će u narednom periodu naslediti postojeće, kao i buduće pekare ovog lanca.

 

Kopirajt © Pekara Toma d.o.o. - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.